Andere verhalen

Columns

Ik ben columnist bij Punt, het medium van Avans Hogeschool. Ik schrijf over mijn ervaringen in het hoger beroeps onderwijs. Lees mijn columns hier.

Docentenjaren

Als docent bij de opleiding Communicatie van Avans Hogeschool (2014-2021) was ik vooral bezig met teksten en verhalen van anderen. Ik gaf vakken als Storytelling, Media & Content, Overtuigend Schrijven en was ook stage- en afstudeerbegeleider.

Zelf bleef ik uiteraard ook schrijven. In mijn eerste docentenjaren schreef ik twee boeken. Tot ik langzaamaan werd opgeslokt door alles wat er in mijn leven speelde: mijn moeder en mijn schoonvader, allebei longkankerpatiënt met uitzaaiingen naar de hersenen.

Het eerste stuk dat ik daarover schreef was: ‘De enige oplossing voor een rookvrije samenleving: Verbied de verkoop van alle tabak’, opiniestuk in Trouw (10 augustus 2018).

In de jaren daarna beet ik me vast in Rampzomer, een YA-roman over een familiegeheim dat met de watersnoodramp van 1953 te maken heeft. Net voor de dood van mijn moeder gooide ik dat manuscript in de kast. Na de dood van mijn moeder begon ik met deze blog.

Watersnoodramp

Sinds ik mijn masterscriptie over de watersnoodramp schreef, heeft de watersnoodramp een bijzonder plekje in mijn hart. Dit artikel schreef ik voor The Natural Hazards Observer, een uitgave van de University of Colorado Boulder: ’From silence to recognition. The changing narrative of the 1953 North Sea flood in the Netherlands’

In Vooys, tijdschrift voor letteren werd een samenvatting van mijn masterscriptie van Algemene Cultuurwetenschappen gepubliceerd: ’De watersnoodramp. Fictie, non-fictie en cultureel geheugen’

Voor mijn scriptie kreeg ik trouwens een eervolle vermelding in de categorie bij de Villamedia Scriptieprijs! Uit het juryrapport: ‘ronduit prachtig, maar onvoldoende journalistiek om de prijs te winnen’.

Journalistiek

Na mijn studie Journalistiek, op de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg werkte ik als journalist en tekstschrijver:

Van augustus 2010 – maart 2012 schreef ik voor @avans, de interne nieuwswebsites van Avans Hogeschool. Over hoger onderwijs, Avansbrede projecten en human interest: de medewerker@home

Van januari 2010 – juli 2010 was ik eindredacteur voor Punt, het medium van Avans Hogeschool (vervanging zwangerschapsverlof). Als eindredacteur was ik verantwoordelijk voor de coördinatie en planning van de krant en de aansturing van freelancers. Ik schreef stukken over het studentenleven, hoger onderwijs, sport en carrière.

Van 2007-2009 was ik freelance coördinator/redacteur van de sportrubriek van Potje Sport, de sportrubriek van Univers, de krant van Tilburg University. Ik studeerde in die jaren Algemene Cultuurwetenschappen.

Van 2003-2007 studeerde ik Journalistiek, op de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Ik liep stage bij Zone020 in Amsterdam en bij het Brabants Dagblad, editie Meijerij.

Hoi 👋
je leest nog steeds!

Een mail ontvangen bij een nieuwe blog?

Ik stuur je geen spam!