Boeken

De Laatste Tour (2016) is de thriller waarmee ik de schrijfwedstrijd Schrijf en Huiver van Uitgeverij De Fontein won. Op Glad IJs, mijn tweede thriller, verscheen in 2018.

Op dit moment schrijf ik iets in een totaal ander genre. Ik ben namelijk bezig met de autobiografische roman Water. Nieuwsgierig? Lees hier alvast de eerste drie hoofdstukken.

Nieuw manuscript: Water

Mijn nieuwe boek Water gaat over de dood van mijn moeder, over haar lange lijdensweg (longkanker, hersentumor, delier, verpleeghuis, dood) en wat dat met mij als dochter heeft gedaan. Het gaat over onze relatie, de bron van mijn eigen worsteling met het moederschap.

Water gaat over hoe mijn moeder gevormd is door haar familiegeschiedenis, haar familiesysteem van herkomst en het verzwegen trauma: de drie zelfmoorden binnen onze familie. 
Het gaat over hoe de rol van de moeder, de verwachtingen die erbij horen, het jezelf wegcijferen, onbewust van moeder op dochter wordt doorgegeven. 

Water gaat over de zoektocht van mij als dochter naar wie mijn overleden moeder in de kern is. Hoe kun je als moeder geven en nemen en meegaan in de stroom van het leven?

Lees hier de eerste drie hoofdstukken van mijn nieuwe boek Water

Het verhaal achter Water

Na de publicatie van mijn laatste boek Op Glad IJs (2018) heb ik gewerkt aan Rampzomer, een YA-roman over een familiegeheim dat met de watersnoodramp van 1953 te maken heeft.

Ik schreef zonder bezieling, maar omdat ik vond dat het moest: ik wilde weer publiceren! Ik was vooral bezig met het eindresultaat, niet met het plezier dat schrijven geeft. Ik was aan het ploeteren, worstelen en ging bijna kopje onder. Luctor et Descendro, in plaats van Luctor et Emergo 😉

Net voor de dood van mijn moeder gooide ik dat manuscript in de kast. En daar ligt het nu nog steeds… Pas veel later ontdekte ik dat ik onbewust mijn familiegeschiedenis boven water had geschreven.

Ik leerde dat alles daarmee te maken heeft. Door het schrijven van mijn blogs na mijn moeders dood leerde ik mezelf beter kennen. Ik kwam erachter dat de stem van mijn moeder diep in mij leeft, in mijn patronen en overtuigingen: het ‘niet klagen, maar dragen’, jezelf wegcijferen, je hart niet durven volgen, want wat zullen ze er wel niet van denken…

Ik schrijf Water voor mijn moeder, omdat ik dankzij haar ik de liefde voor het schrijven weer heb teruggevonden. Maar meer nog schrijf ik het voor mijn zoontje, want als ik doe wat ik leuk vind, blijf ik dichter bij mezelf en kan ik een goede moeder zijn.

De Laatste Tour (2016)

Een prima thriller om in de uren voor een spannende Touretappe te lezen

Het Parool

Rouen is in de ban van de start van de Tour de France. Wanneer topfavoriet John Ryder vlak voor de start dood wordt aangetroffen in zijn hotelkamer, staat de Tour op zijn kop. Autopsie wijst uit dat Ryder overleed aan een hartstilstand en dat hij sporen van doping had in zijn bloed. 

Vanwege de impact die de dood van Ryder heeft, komt er een uitgebreid onderzoek en de nukkige rechercheur Pierre Thilliez ziet zich, zeer tegen zijn zin, genoodzaakt met het peloton mee te reizen om de zaak op te lossen. 

De ambitieuze Amerikaanse journaliste Patricia Wale ziet Ryders dood als hét verhaal van de Tour en samen met haar Britse collega Stephen Dunham gaat ze op onderzoek uit. 

Ondertussen probeert Maarten Bergerink, Ryders meesterknecht, gewoon mee te koersen in het peloton. De Tour wacht immers op niemand.  

Maar dan stort de geletruidrager tijdens een bergrit in een ravijn. Een toevallig ongeluk… of is er meer aan de hand?

De laatste Tour is spannender dan menig bergetappe

Punt

Lees hier een preview van De Laatste Tour. Bestel De Laatste Tour online of bij je lokale boekhandel.

Op Glad IJs (2018)

Nog geen half jaar na de terroristische aanslagen van 9/11 vinden in Salt Lake City de Olympische Winterspelen van 2002 plaats. Amerika is in angst en de autoriteiten willen koste wat het kost voorkomen dat opnieuw een aanslag wordt gepleegd. Dit moeten de Patriot Games worden.

Topschaatster Jennifer Rose vermoedt dat haar vriend Mike Parker – dé ijshockeyvedette van de VS – verwikkeld is in louche zaken en wellicht de veiligheid van de Spelen met opzet in gevaar brengt.

Wanneer er een dode vrouw wordt gevonden met de afbeelding van de olympische ringen op haar borst met daarbij de tekst ‘Uncle Sam killed me’, raakt de zaak in een stroomversnelling.

In een race tegen de klok moet Jennifer de waarheid zien te achterhalen, voor er meer slachtoffers vallen.

Duine heeft een fijne schrijfstijl. To-the-point, geen gedoe

Thrillzone

Lees hier een preview van Op Glad IJs. Bestellen doe je online of bij je lokale boekhandel.

Hoi 👋
je leest nog steeds!

Een mail ontvangen bij een nieuwe blog?

Ik stuur je geen spam!