Mijn verhaal

Ik deel graag mijn levensverhaal, mijn Plottegrond, met je!

De plottegrond is een methode om het verhaal van je leven in kaart te brengen met behulp van 12 p’s: personage, personen, problemen & pech, pret & plezier, plotpoint, pad, perspectief, plaats, periode, praten, progressie en purpose.


Hoi, ik ben Inge! Ik ben het personage in mijn eigen levensverhaal 🙂

De belangrijkste personen in mijn levensverhaal zijn mijn vriend en mijn zoontje. Ook mijn overleden moeder, mijn vader, broertje en mijn schoonouders zijn erg belangrijk.

De afgelopen jaren bestonden de problemen & pech in mijn levensverhaal voornamelijk uit de ziekte en het sterfbed van mijn moeder. Ze had longkanker met uitzaaiingen naar haar hersenen.

Ik haal veel pret & plezier uit de liefde voor mijn zoontje en vriend, schrijven en schaatsen. Ik publiceerde twee thrillers bij Uitgeverij De Fontein: De Laatste Tour (2016) en Op Glad IJs (2018) en ik reed de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

De meest impactvolle gebeurtenis, of plotpoint, in mijn levensverhaal is het overlijden van mijn moeder in de zomer van 2021.

Een terugkerend thema in mijn levensverhaal is de ziekte kanker en hoe daarmee om te gaan. Dit is iets wat telkens weer op mijn pad komt.

Het helpt mij om mijn levensverhaal af en toe vanuit het perspectief van een ander te bekijken, bijvoorbeeld vanuit dat van mijn zoontje of vanuit mijn vriend.

Een bijzondere plaats in mijn levensverhaal is de Montagne de Vautubière nabij Aix-en-Provence. Met mijn broertje en moeder maakte ik een wandeling naar de top. Een andere belangrijke plaats is Zeeland, de provincie waar mijn ouderlijk huis staat.

Dit deel van mijn levensverhaal is begonnen in oktober 2014, met de ’bergwandeling’ met mijn moeder en broertje. Deze periode werd afgesloten met het overlijden van mijn moeder. Nu begin ik aan een nieuw hoofdstuk.

In mijn familie is praten over emoties en gevoelens niet iets wat we van nature doen…. Maar op de top van de Vautubière sprak mijn moeder over haar familiegeschiedenis. Ik kwam erachter hoe zij dat alles jaren had weggestopt, hoe diep de wond nog was en hoezeer dat alles eigenlijk alle keuzes in haar leven bepaalde – en bepaald heeft.

Ik heb geleerd dat het me helpt om te praten en te schrijven over alles wat er de afgelopen jaren gebeurd is. Dat is de progressie die ik heb gemaakt. Door al die ‘life events’ ben ik mezelf kwijt geraakt. Door het schrijven vind ik mezelf weer terug.

Het is daarom mijn missie, mijn purpose, om jou te inspireren met mijn levensverhaal. Ik wil je helpen bij het vinden én delen van jouw eigen levensverhaal, zodat je keuzes kunt maken die goed voor jou zijn en je op pad kunt gaan met jouw plot. Doe je mee?


Logo vector created by rawpixel.com – www.freepik.com