Het moetmonster

Gepubliceerd door Inge Duine op

Iedere maandag een stukje online. Dat is mijn voornemen. Ik zal niet zeggen dat het een ‘moetje’ is, het is juist iets wat ik graag wil: schrijven!

En toch… door er zo’n doel aan te hangen, wordt het juist een moetje… en dat wil ik eigenlijk niet.

‘Jij moet altijd heel veel van jezelf,’ zei een collega ooit tegen mij. Ik wist niet waar ze het over had… moest zij niet juist heel weinig van zichzelf? En wat was er mis met dingen moeten? Je moet toch dingen doen om iets te presteren, om vooruit te komen? Als je iets wil, komt het niet vanzelf.

Pas nu, heel veel jaren later, zie ik dat ze gelijk had. Het moeten zit er in geramd. Schijnt de zon? Hup naar buiten. Uurtje over? Dan kun je nog wel even dit of dat.

Zichtbaar zijn op social media. Wandelen, fietsen, yoga. Mediteren. Leuke dingen doen. Podcast luisteren. Met vrienden afspreken. Iedere dag gezond eten, genoeg fruit. Een vrije dag? Dan in ieder geval sporten, schrijven en stofzuigen om ‘s avonds een voldaan gevoel te hebben. Gewoon simpel een boek lezen voor de ontspanning is er niet bij.

Het is moeten, moeten, moeten.

En nu moet ik van mezelf ontspannen. Relaxen. Chillen. Tot rust komen. Da’s ook weer moeten. Ik noem het ‘het moetmonster’, dat alle speelsheid en relaxedheid opeet.

Wat als ik dat nou kan veranderen in ‘de magmagiër’? Want er is toch meer magie als je dingen niet meer moet, maar mag?

Wat zou jij doen als alles mag en niets moet? Doe je dan wat je nu doet?

Als alles mag en niets moet, zou ik wandelen, fietsen, mediteren en naar de yoga gaan. Leuke dingen doen. Met vrienden afspreken. Naar buiten. Gezond eten, fruit ook. Een boek lezen.

En bovenal: schrijven. Niet omdat het moet, maar omdat het mag.

En stofzuigen… ach dat mag er dan nog wel bij. Wanneer moet ik anders naar een podcast luisteren?

Hoi 👋
je leest nog steeds!

Een mail ontvangen bij een nieuwe blog?

Ik stuur je geen spam!

Categorieën: Personage

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *