Ik hou van…

Gepubliceerd door Inge Duine op

Wie ben jij? Uhm, moeilijke vraag. Wat maakt jou jou? Dat is een nog moeilijkere vraag als je jezelf moet voorstellen aan een nieuwe groep mensen.

Wedden dat je bijna altijd begint met je leeftijd, je baan, je woonplaats, je relatiestatus en of je wel of geen kinderen hebt? Met een beetje geluk noem je dan nog een paar hobby’s en is de volgende alweer aan de beurt om zich voor te stellen. Maar wat zegt dit alles over jou? Is dit wie je werkelijk bent; je leeftijd, baan, woonplaats, relatiestatus, kinderen ja/nee?

foto: PxHere

Het antwoord
In een podcast hoorde ik dat ’Ik hou van…’ het antwoord is op de vraag wie jij bent. Alles wat je op die puntjes neer kunt zetten is in essentie de persoon die jij bent. Natuurlijk heb je dan ook nog drijfveren en overtuigingen die bewust of onbewust kunnen zijn. En talenten, valkuilen en karaktereigenschappen. Daarover een andere keer meer. Want om jouzelf als hoofdpersoon in jouw eigen verhaal te zien is het een goede oefening om eens voor jezelf op te schrijven waar jij van houdt – en dit geldt natuurlijk ook voor de andere personages in je verhaal.

Voorstelstukje nieuwsbrief

Voor de nieuwsbrief bij mijn nieuwe baan mocht ik een stukje schrijven om mezelf voor te stellen aan mijn nieuwe collega’s. Ik wilde meteen eens proberen om het op die ’Ik hou van…’ – manier te doen! Hieronder lees je mijn stukje.

Hoi, ik ben Inge. Ik hou van schrijven (met pen en papier of op de laptop), schaatsen (op de ijsbaan in Breda en op de Weissensee), fietsen (ik ben die collega die vanuit Halsteren op de fiets komt), spelen met mijn zoontje van 2 (met duplo of naar de speeltuin… maar het leukste is vooral toch toekijken hoe hij zélf speelt), interessante podcasts luisteren tijdens ‘nuttige’ klusjes zoals koken of stofzuigen (podcasts over persoonlijke ontwikkeling, maar ook ‘zwetspodcasts’ als Teun & Gijs en Ik ken iemand die), Netflix kijken (op dit moment: Sex Education, Good Girls en Downton Abbey) naar concerten/naar de bios/uit eten gaan met mijn vriend of met vriendinnen (laatste concert: Ruben Block bij Popmonument. De volgende film in de bios wordt Dune. Uit eten is te lang geleden…).  

Ik werk sinds dit studiejaar 3 dagen in de week bij de opleiding HRM. Na 7 jaar als docent bij de opleiding Communicatie van Avans in Breda was het voor mij tijd voor iets nieuws. Ik vind het heel mooi dat er hier bij de Ad academie zoveel ruimte is voor het coachen van studenten in relatie tot de beroepspraktijk. Dat is wat ik leuk vind: studenten begeleiden bij het maken van keuzes die bij hen passen. Ik heb zin om er een mooi jaar van te maken!

Zie je dat ik mijn leeftijd ben vergeten? Alle andere dingen uit het geijkte rijtje (leeftijd, baan, woonplaats, relatiestatus, kinderen ja/nee) heb ik onbewust toch laten terugkomen…. Blijkbaar zegt dat dus toch veel over wie ik ben?!

P.S. Later bedacht ik me dat ik nog heel veel dingen vergeten ben te benoemen in mijn stukje. Ik hou namelijk ook van mijn zoontje en mijn vriend (!!!), mijn huis, thee en koffie drinken, wandelen en mountainbiken in het bos bij ons om de hoek, lekker eten zonder al te veel moeite, yoga, brainstormen over leuke nieuwe plannen, nieuwe dingen beginnen, romans lezen. En ongetwijfeld van nog heel veel dingen meer die ik nu vergeet…

Ik ben benieuwd wat voor rijtje er bij jou uit komt. Wie ben jij eigenlijk?

Hoi 👋
je leest nog steeds!

Een mail ontvangen bij een nieuwe blog?

Ik stuur je geen spam!

Categorieën: Personage

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *